huis met een tweede huid

Een studententeam van de TU Delft realiseert een concept waarmee zo’n 1,4 miljoen Nederlandse woningen van eigen energie voorzien kunnen worden. Dit plan dingt mee voor de ‘Solar Decathlon 2014’, de Olympische Spelen voor de duurzame bouw. De contest vindt plaats van 28 juni t/m 14 juli in Versailles en is voor iedereen toegankelijk.

The Solar Decathlon is an international and multidisciplinary competition which challenges universities and institutions of higher education to design, construct and operate a solar-powered house.

Een multidisciplinair en internationaal team van studenten, met de droom om de wereld te vernieuwen, ontwerpt een tweede huid voor bestaande huizen. Het zogenaamde ‘house with a skin’ heeft als doel om de energetische problemen met de bestaande woningbouw op te lossen door een tweede huid over de bestaande huizen te leggen. Het plan is uitermate geschikt voor sociale woningbouw en rijtjeshuizen en daarmee toepasbaar voor een groot deel van het Nederlandse bestaande woningbestand.

Een ‘tweede huid’ maakt de Prêt à Loger-woningen energieneutraal en zorgt voor extra woonruimtrenovatie energielabel binnenklimaate en wooncomfort.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KTxemKObaEU

Wie renoveert voor de toekomst, kan niet om het realiseren een verbeterde energieprestatie en gezond binnenklimaat heen. Nieuwbouw is niet altijd de oplossing. Het toevoegen van een nieuwe ‘smoel’ aan historisch sociale woningbouw geeft een sterke verbetering van de stedelijke woonomgeving met behoud van de historie.

Wat kan fysi-k hierbij voor u betekenen
Fysi-k doet veel praktijk onderzoek in de woningbouw en gebouwen en kan u adviseren bij renovaties voor de toekomst met een gezond binnenklimaat en een verbeterde energieprestatie.

bron - tu delft en pret à loger