ontmoetingsruimte onnen

ontmoetingsruimte pompstation Onnen
In het monumentale pompgebouw wordt de watervoorziening geregeld. Hier wilde opdrachtgever een ontmoetingsruimte inrichten. In de ontmoetingsruimte worden lezingen en prestaties gegeven en kan een bedrijfsfeestje gehouden worden. De bezoekers moesten de sfeer van het monument kunnen proeven en de industriële processen in de ruimte kunnen beleven.

Bij het ontwerp van de ontmoetingsruimte in het pompstation werd Fysi-k uitgedaagd om de geluidisolatie te ontwerpen. Samen met de opdrachtgever en architect is een uitdagende ontmoetingsruimte ontworpen.

de aanpak
In het monument waren de constructieve en industriële parameters bekend. Informatie zoals geluidbronnen en de ruimte akoestiek waren onbekend.
Om inzicht te krijgen in de processen zijn diverse geluidmetingen uitgevoerd. Aan de hand van deze metingen is het ontwerp van de ontmoetingsruimte berekend en opgesteld.

Fysi-K en de opdrachtgever vonden het belangrijk dat bezoekers de processen konden zien en ervaren. Drie-dimensionaal ervaar je, twee-dimensionaal zie je als plaatje, de beleving ontbreekt.

Om de industriële installatie wordt een doos gebouwd met transparante podium vloer. Rondom het podium is zitgelegenheid geïntegreerd met een mediawall. Vanaf deze zitgelegenheid is het mogelijk, om geïntrigeerd de processen aanschouwen.

expertises
geluidmetingen en ontwerp geluidisolatie voor ontmoetingsruimte in industriële ruimte

opdrachtgever
waterbedrijf groningen

architect
DLVZ/ visuals door rory hol