sven hammond soul in gashouder dedemsvaart

sven hammond soul in de gashouder dedemsvaart

Op 1 maart 2014 gaf de band Sven Hammond Soul een spetterend concert in de Gashouder Dedemsvaart. De leadzanger Ivan Peroti kreeg de sfeer snel in de klein podium zaal. Tijdens het optreden ontstond er een goede interactie met het publiek. Deze goede sfeer had zijn uitwerking op de rest van de band, het werd een supergoed optreden. Iedereen had er zin in, dat straalde er van af. De akoestiek en het geluid in de zaal waren zeer goed.

In 2010 was fysi-k betrokken bij het akoestisch ontwerp van de zaal in de Gashouder Dedemsvaart. Na de restauratie waren er testcases gedaan in de zaal. Dit was echt een spannend moment voor mij als ontwerper; 'komen het theoretisch ontwerp en de berekeningen van de zaalakoestiek overeen met de praktijk. Een goede zaalakoestiek maakt of breekt namelijk het succes van de zaal letterlijk en figuurlijk.' Bij de testcases was het geluid goed en reacties tijdens de testcase waren lovend.

Na de testcase was ik nog niet in de gelegenheid geweest om een echt concert bij te wonen in de Gashouder Dedemsvaart. Op 1 maart heb ik geluisterd en genoten van Sven Hammond Soul. Het geluid is goed, het licht is mooi, de entourage is speciaal; het klopt gewoon. De zaal is goed! Je ziet de artiest live en je voelt de muziek tot in je tenen. Het is muzikaal genieten in de Gashouder Dedemsvaart.

hermien koerts - fysi-k